Το Αιγαίο: γεύσεις ήλιου και θάλασσας
Τα αναρίθμητα νησιά του Αιγαίου δεν είναι τίποτα παραπάνω κι αυτά από ένα κομμάτι γης φτιαγμένο από ήλιο, θάλασσα κι αέρα. Το ιδιαίτερο μικροκλίμα κάθε νησιού έχει συνεισφέρει στη δημιουργία μοναδικών προϊόντων, ορισμένα εκ των οποίων δεν τα συναντά κανείς παρά μόνο στην Ελλάδα. Για αυτό και κάθε νησί έχει το δικό του μοναδικό μαγειρικό παράδεισο. Πιστεύουμε ότι αν κάποιος θέλει πραγματικά να γνωρίσει τον πολιτισμό μας, θα πρέπει να γευτεί την ελληνική κουζίνα. Να γευτεί τα ντόπια, οργανικά προϊόντα της Μεσογειακής γης, να απολαύσει τις αυθεντικές γεύσεις που η φύση έχει δημιουργήσει και μας προσφέρει απλόχερα. Για αυτό λοιπόν, είτε είστε έμπειρος λάτρης και δοκιμαστής του φαγητού γενικότερα ή απλώς ένας ενθουσιώδης θαυμαστής της μαγειρικής τέχνης, κάντε ένα γευστικό πέρασμα από τα διάφορα εστιατόρια και τις ταβέρνες του νησιού μας κι ανακαλύψτε τι είναι αυτό που κάνει την ελληνική κουζίνα διάσημη σε όλον τον κόσμο.
Το φαγητό θρέφει την ψυχή. Στο μέτρο που όλοι τρώμε, κι όλοι μας έχουμε ψυχές, το φαγητό αποτελεί το μοναδικό, σπουδαίο, ενοποιό στοιχείο όλων των πολιτισμών. Τι είναι όμως αυτό που θρέφει τη δικιά σας ψυχή όσο είστε στο νησί μας; Εμείς σας προτείνουμε…
Εξάντας, Αμφιλύκη, Πλάκες, Το καλό πηγάδι, Έργον, Borzoi, Μαρμίτα, Maria’s pizza, Gravisi pizza, 1901 restaurant, Πεινακοθήκη, Μαναβάκι, Lo&La, Μπούρτζι, The Windmill restaurant, Cookoonari, Souvlaki yogurt, Scuna, Εν πλω, Μπακάλικο, Αγνάντιο, Ανατολή, Panorama pizza, Πλάτανος, Ελαίας γη, Κοχύλι, καντίνες στην Κρυφή Άμμο και στην Κεχριά, φούρνοι Άριστον & Βελετzάκος